Kérdés:
Mi a jó hely egy kezdő számára a kempingezéshez Oregonban és Kaliforniában?
ming yeow
2016-07-08 02:07:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kezdő túrázó vagyok, aki néhány napot egyedül akar eltölteni az erdőben, miközben nem kockáztatom magam, mielőtt még ismerős lennék.

Kritériumok :

 • normál autóval könnyen megközelíthető
 • kellően távoli, így senkit sem látok
 • a vadon élő állatok elérhetősége (halak, apró állatok) vadászatra
 • lehetőleg Portland vagy San Francisco öböl környékén

Készleteket pakolok az autómba, hátha szükségem van rájuk, de Remélem, hogy a lehető legkevesebb felszereléssel képes leszek túlélni magam.

A tippeket nagyra értékeljük!

Tervezi, hogy sétál egy kicsit (esetleg néhány mérföldet), felállít egy tábort, vadászik néhány napig, hogy túlélje, majd visszasétáljon az autójához?
@StrongBad igen, nagyjából! hozok sürgősségi ellátást, de remélem, hogy nem használom fel őket.
Egy válasz:
DudeOnRock
2016-07-08 02:49:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Válaszolok a kissé tágabb kérdésre: "Hogyan tervezzem meg az első hátizsákos utamat Oregonban vagy Kaliforniában?" (különös tekintettel Kaliforniára, mivel ezt a területet ismerem a legjobban)

Mivel a halászatot és a vadászatot említi, engedélyekkel fogok vezetni.

 • Győződjön meg róla hogy a horgászat és a vadászat megengedett az Ön által figyelembe vett területeken. A vadászat nem engedélyezett egyetlen olyan nemzeti parkban sem, ahol jártam. A Sierrák parkszolgáltatói és földgazdálkodási ügynökségei megpróbálnak megszabadulni a régió nem őshonos pisztrángjától, mert veszélyeztetnek egy veszélyeztetett őshonos békafajt, ezért ha jó halat keresel területre van szükség. Ne feledje, hogy a legjobb horgásztavak nem lehetnek megfelelő helyek az ökölutazáshoz, mivel nehezebb hozzájuk eljutni, ezért ne hagyatkozzon a táplálékra. Ismerek az Inyo-hegység egyik őrzőjét, aki főleg pisztrángból próbál megélni, és kiegészítésként rizst és szárított gyümölcsöt hoz. Ez úgy tűnik, hogy nagyon jól működik, ha szakértő légyhalász.
 • Kalifornia hátsó pusztája nagy igénybevételtől szenved. Sok területen egynapos engedély szükséges. Jelentkezhet online jelentkezőkre, vagy hazárdjátékozhat, és személyesen megjelenhet. Egyes területekről köztudottan nehéz engedélyeket szerezni, különösen azokra a régiókra, amelyek magukban foglalják a Whitney-hegyet, a John Muir-ösvényt és a PCT-t.
 • Az engedélyek igényléséhez meg kell deríteni, hogy mely ügynökség rendelkezik illetékességgel. Ez lehet a Nemzeti Erdők USA Forrest-szolgáltatása vagy a Nemzeti Park-rendszer. Általános útmutató, hogy a forrest szolgáltatás megengedőbb, ha a használatuk megengedett, de kérjük, előzetesen tájékoztassa magát, ha kétségei vannak.

Az éjszakai engedély megszerzésekor alá kell írnia, hogy be fogja tartani a nyomot hagyni alapelveit, és a rangerek a végrehajtás érdekében járőröznek a területen. Mivel ez az első kirándulás a hátországba, kérjük, győződjön meg róla, hogy megismerkedett ezekkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az utána érkező emberek ugyanúgy megtalálják a helyet, mint korábban. A felelős ügynökségtől függően további korlátozások vagy irányelvek lehetnek érvényben. Számos nagyon látogatott hely korlátozza az emberi hulladékok kezelését, ami meglepő lehet az avatatlanok számára, ezért kérjük, győződjön meg róla, hogy hajlandó betartani ezeket a szabályokat, mielőtt úgy döntene, hogy hátizsákot szeretne adni egy területen. Úgy gondolom, hogy a hátizsákos utazásról gondolkodni kell a védett pusztai területeken, ha privilégiumként tekintünk felelősségre, nem pedig jogra.

Egy másik dolog, amelyet figyelembe kell venni, ha az első hátizsákos utazáshoz jó helyet választunk. Az utazás a víz rendelkezésre állása.

 • Ha hegyvidéki régiókban hátizsákos utazással készül, gyakran megtervezheti a vízforrások körüli kirándulást, ami nagyon kényelmes, mert nem kell magával cipelnie a teljes készletet. Azt javaslom, hogy vásároljon vízszűrőt, ha azt tervezi, hogy megtalálja a vizet. A folyóvíz a legjobb, a tavak rendben vannak, a tócsák nem (kerülje az állóvizet).
 • Ha olyan hátizsákokban utazik, ahol nincsenek jól elérhető vízforrások, például sivatagokban, győződjön meg arról, hogy mennyi vízre lesz szüksége az egész utazás. Itt van egy másik kérdés, amely segíthet ebben.

Győződjön meg arról, hogy van egy jó térképe a környékről, és győződjön meg arról, hogy tudja elolvasni. Tom Harrison Maps mindenütt megtalálható a kaliforniai szabadtéri üzletekben és látogatóközpontokban. Ezek nagyszerű térképek a kezdők számára. Meg vannak jelölve a fő nyomvonalak, és hacsak nem megyek sífutásra, kényelmesebbnek találom őket, mint az USGS Quadrangles. A térkép megvásárlása valóban jó első vagy második lépés lehet az utazás megtervezésében. Ha ezt egy látogatóközpontban teszi, akkor nagyszerű tanácsokkal tudnak segíteni abban, hogy hol lehet tábort felállítani út közben.

Távolság és magasság:

 • Kezdőként napi 5 mérföldnél nem nagyobb célokat javasolok, különösen hegyvidéken. A nehéz csomag hordozása nem lesz ismerős, és jó, ha pár nap alatt lassan emelkedik a magasság, hogy elkerülje a magassági betegséget.
 • A topográfiai térképek kiválóan alkalmasak arra, hogy kiderítsük, mennyi magasságot nyer egy nyom. A Google Earth szintén nagyszerű.

Íme néhány szempont:

 • Nehéz lesz az a remény, hogy elkerülje az embereket. Kaliforniában, mivel főleg nyáron az emberek rajonganak a szép hátizsákos helyszíneken. Kerülőutak tervezésével elkerülheti az embereket, de ez nem ideális első út. Győződjön meg róla, hogy van pár éves tapasztalata, mielőtt ilyesmit tervezne.
 • A terület, amely érdekli, a medve ország. Ne hagyjon semmilyen ételt az autójában. Sok ösvényen medveszekrény található, ahol bármit elhagyhat, ami egy medvét érdekelhet, miközben a nyomvonalon tartózkodik.
 • Apropó medve-ország: Egyes területeken megköveteli, hogy ételeit egy medvehordóban töltse be. Kölcsönözheti azokat a látogatóközpontokban, ahol átveszi az engedélyét, vagy megvásárolhatja. Ügyesek és nehézek, de remek székeket alkotnak! Az étellel való függesztés még mindig megengedett (területtől függ), de az erősen bejárt területeken nem tanácsolom, mert károsítja a fákat.
 • Ne menjen egyedül, különösen, ha ez az első útja.
 • Győződjön meg róla, hogy ellenáll annak a kísértésnek, hogy olyan dolgokat hozzon magával, amelyekre nincs szüksége, vagy nem tudja használni. Számos hátizsákos utat vezettem kezdőknek, és minden egyes résztvevő megemlítette az utazás után, hogy szeretné, ha kevesebb cuccot hozott volna.
 • Vásároljon vagy béreljen megfelelő felszerelést (ne vigyen magával pamutot, válassza ki a megfelelő hálózsákot.) .), tudja, hogyan kell megfelelően csomagolni a csomagját, és hozzon magával kályhát olyan területekre, ahol nem engedélyezett a tűzifa összegyűjtése (sok helyen a Sierra Nevadában).
 • Ügyeljen arra, hogy megfelelően védettek a nap ellen. A kalap és a fényvédő nem választható.
van olyan hely, ahol jártál, amely megfelel ennek a kritériumnak? figyelembe veszem az általad említett pontokat.
a sabrina-tó zseniálisan néz ki! nagyon köszönöm ezt. minden további ajánlás, különösen az oregon / cali autópályák mentén, zseniális lesz. fájdalmasan tisztában vagyok a kezdő státuszommal, ezért nagyon hasznos néhány tipp arról, hogy hol kezdhetek. Az Henry Coe Állami Park csodálatosan néz ki, de úgy tűnik, hogy a horgászat túl messze van a kedvemtől (2 napos túra)
például van valami ajánlás a shasta területén?


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...