Kérdés:
Úszás a nyílt tengeren
Pierre B
2016-05-14 03:30:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vitorlázáskor a jacht utasai biztonságosan úszhatnak-e a nyílt tengeren? Azaz, amikor néhány mérföldre a partvonaltól.

Győződjön meg róla, hogy ** mindig ** hagy valakit a fedélzeten, aki képes működtetni / navigálni a hajót. Nem akarja [elfelejteni a létra leengedését] (https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Water_2:_Adrift), vagy azt akarja, hogy egy áram elvigyen egy lehorgonyzott hajótól.
Ó, ez nem csak a film. A 90-es években, miközben Franciaországban éltem, kifejezetten emlékszem, hogy olvastam a Földközi-tengeren egy vitorlásról szóló híreket, amelyek lakói pontosan ezt tették - nem eresztettek le semmit - és elpusztultak.
Még ha leereszt is valamit, ne felejtse el a szél sodródását. Emlékszem, hogy egyszer kint voltunk a Balti-tengeren úszni, és a jacht (vitorlákkal lejjebb) 1,5 csomóban haladt. Sárvédőt tettünk ki hosszú sorba, hogy az úszók szükség esetén túl sok erőfeszítés nélkül el tudják fogni a hajót
Kettő válaszokat:
Charles E. Grant
2016-05-14 04:04:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igen. A feleségem geológus, és részt vett néhány kutató körutazáson a Csendes-óceán déli részén és az Indiai-óceánon. Régen meglehetősen gyakori volt az "úszáshívás", amikor a tengerek nyugodtak voltak. A hajó megállt, a személyzet és a tudományos személyzet úszni ment. Egy esetben egy diák úszás közben elvesztette a lábát egy cápának egy NOAA hajón. Úgy gondolom, hogy az amerikai haditengerészeti és parti őrség hajói "úszóhívásokat" is tartanak, és ha van magánhajód, senki sem állíthat meg. Végül is olyan könnyen megfullad 10 méter vízben, mint 1 mérföld vízben.

De még akkor is, ha a tengerek _nyugodnak_ meg, nyugodtan előfordulhat, hogy az áramlatok elhúzzák a hajótól?
Sure, nobody said it was a safe as watching TV. You can be sucked out to sea by a rip tide from an apparently calm beach. Typically during swim call they'd put a boat in the water just in case somebody got into trouble, which made it safer than some beaches with no life guard.
Néhány ember hagyományosan úszkál az Egyenlítőnél, legalábbis először.
Az áramlatok közel azonos sebességgel viszik a csónakot, mint a vízben tartózkodó emberek, és nem okoznak különösebb gondot. A probléma a szél, amely gyorsabban fújja a csónakot, mint egy úszó, a vízvonal felett nagyobb százalékkal (extrém példa a kajak), és megtévesztően alacsony szélsebességgel történik. Azonban minden olyan kapitánynak, akinek a vízben van ember, a MOB-hoz hasonló helyzetet kell kezelnie. Csak a különbség a tervek szerint.
Some commercial cruises would set a net at a certain depth and put a couple boats in the water... as safe as a pool
Les
2016-05-21 18:16:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez nem teljesen biztonságos a nyílt tengeren való úszáshoz, ezért szervezettnek kell lennie. Néhány veszély - áramlások, megmerevedett lábak, tengeri élőlények, szinte olyanok, mint a tengerparton és a vad tengerparton, valóban nem biztonságosak.

A fő ellenintézkedések a következők:

  1. Csapadékvíz és időjárás-előrejelzés, a pályán kívül.

  2. A cápa vagy más problémamentes hálók a vízben az embereket is bent tartják a legtöbb esetben.

  3. Csapat a fedélzetre a mentés megszervezéséhez és a hajó kezeléséhez.

  4. A csónakok vízen, nem evezők vagy instabilak, mert ugyanolyan bajba kerülhetnek, mint a megmentettek.

  5. Medic, mindig jó ötlet.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...