Kérdés:
Hogyan lehet dobni egy tomahawkot
OddDeer
2016-08-13 23:25:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mindig ki akartam próbálni a „fejszedobást”. Úgy döntöttem, hogy elmegyek egy tomahawkkal. Melyek az alapvető lépések és technikák a tomahawk dobásához?

Itt van egy bemutató: https://www.youtube.com/watch?v=_8ADMTfSFWs#t=190 Nehéznek tűnik, mert a megfelelő számú pörgetésre van szükség.
Egy válasz:
Ken Graham
2016-08-14 08:06:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hogyan kell dobni egy tomahawkot?

Először is szerezzen be egy erre a célra készített hagyományos dobó tomahawkot. Soha ne próbálkozzon fejszével, tábori csatabárdot vagy nem dobó tomahawkot dobni.

Tomahawk dobás

A tomahawkokat és azok használatát gyakran ismerő emberek "sólymoknak" nevezik őket. Hasonlóképpen az olyan kifejezéseket, mint a pipa-tomahawk, rövidítették a pipa-sólyomra. A Tomahawk célkereteket általában sólyomtáblának vagy sólyomtömbnek hívják.

Tomahawk

Az átlagos tomahawk pengéje legfeljebb 4 hüvelyk széles a vágóél és egy 14–20 hüvelyk hosszú fogantyú. (Lásd 1. ábra) A súlyok fél fonttól három fontig terjednek. Az átlagos dobó sólyom valamivel kevesebb, mint két font. A kovácsolt pengét részesíti előnyben, mivel reszelővel könnyen élezhető, és jelentős visszaélést igényel törés nélkül. A fogantyúk azonban nem annyira elnézőek, és legalábbis bizonyos mértékben elfogyasztható tételeknek kell tekinteni őket. Ez különösen igaz a tanulási időszakban. A fogantyú oldala legyen vékonyabb. Ez segít abban, hogy a sólymot egyenesen tartsa, és minden alkalommal ugyanúgy fogja meg. A legtöbb jó minőségű sólyom fogantyúi a penge szemén keresztül illeszthetők. Ezért a fogantyút is bizonyos mértékben elkeskenyíteni kell. Néhány sólymot fúrnak, és egy csapot hajtanak át a penge és a fogantyú szemén. Ez gyakran gyengíti a fogantyút és ösztönzi a hasadást. A fogantyú pengére történő felszerelésének legjobb módja az, ha a fogantyú fája a lehető legszárazabb, amikor együtt hajtják őket. A normál nedvesség hatására a fa enyhén megduzzad, hogy még jobban illeszkedjen. A penge használat közben időnként hajlamos lecsúszni a fogantyúról. Ez általában akkor fordul elő, amikor a sólyom fogantyúja először a célba ütközik. Amikor ez megtörténik, pusztán hajtsa vissza a pengét a fogantyúba, amíg újra be nem simul.

Mivel a legtöbb sólyomdobás legalább 12 láb távolságra történik, mérje le ezt a távolságot a megfelelő céltól, majd tegyen egy teljes lépést hátra.

Állás

A javasolt tartás kényelmes lábak egymás mellett. A súlyt jobb lábra kell helyezni, feltételezve, hogy jobbkezes vagy, közvetlenül dobás előtt. A dobókar lendítésével egy időben lépjen előre a bal lábbal. A lábak hatása nem ismeretlen a labdát dobó emberé. Vannak, akik természetesebbnek találják a lábmunka megfordítását és a jobb lábbal való előrelépést. Válassza ki azt, amelyik kényelmesebb és természetesebb az Ön számára.

Grip

Fogás és kioldás

Fogja meg a tomahawk-ját, ahogy egy kalapácsot tartana. A hüvelykujjának a fogantyú oldalán kell lennie, miközben az ujjait a fogantyú köré tekeri. (Lásd a 2. ábrát.) Mutassa a sólymot, vágóéllel lefelé, és a dobókar teljesen kinyújtva a cél felé. Ezután a dobókart a váll fölé emeljük, anélkül, hogy a könyököt teljesen meghajlítanánk. Amikor a kar közel vízszintes helyzetbe kerül (lásd 3. ábra), az ujjak kinyílnak a kioldáshoz. A kioldás pillanatában, amikor az ujjak kinyílnak, a kéz helyzete hasonló a kéz megjelenéséhez, amelyet kézfogásban kínálnak. Vigyázzon, hogy ne csavarja meg a csuklóját, mert ettől a sólyom kissé oldalra megy. Használjon főleg karmozgást és minimális csuklót. Ne próbálj túl keményen dobni. Az átlagos sólyom, ha éles, majdnem ragaszkodik saját súlyához. Az erő, a sebesség és ami még fontosabb, a pontosság idővel és gyakorlattal jár.

Throwing a tomahawk

A Tomahawk dobás alapvető kézikönyvéből

Tovább a tomahawk-dobással kapcsolatos információk itt találhatók.

Azok számára, akik inkább tanulnak egy videó segítségével, ez a YouTube-videó megfelelhet a számlának: Hogyan dobjunk el egy Tomahawkot | A férfiasság művészete.

Csak kíváncsi itt ... Miért ne próbáld meg soha megdobni a baltát, a tábori csatabárdot vagy a nem dobó tomahawkot?
Az @Roflo Tomahawks súlya megfelelő a dobáshoz, sima akciót és könnyű súlyt kínál, így ideálisak a célra.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...