Kérdés:
Milyen ez a hal, amely fekete szemű és vörös kopoltyújú közönséges csótánynak tűnik?
Kenji
2016-11-08 15:04:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az ilyen halakat a közelmúltban (ezen az ősszel) fogták Svédország számos édesvízi testében (például Dalbergsånban), és senki sem tudja, hogy miknek kellene lenniük (ahogy ebben a cikkben írták). Úgy tűnik, hogy a halat férgeken fogták.

enter image description here

Úgy néz ki, mint egy közönséges csótány, de a szemek különböző színűek és a vörös körül a kopoltyú nem jellemző. Néhány általam látott kép sárgás árnyalatot mutat az uszonyokon. Azt hiszem, egy invazív új fajról van szó, és valószínűleg valaki odakint tudja, mi az.

Itt egy galéria más képekkel.

Gondolom, valószínűbb, hogy valamilyen betegség (mérgezés miatt): [web-keresési eredmények] (https://duckduckgo.com?q=red+gills+on+fish&t=vivaldi&ia=web) vagy lásd [ezt a szálat például] (http://www.fishlore.com/fishforum/more-freshwater-aquarium-topics/134492-my-fish-has-red-gills-how-do-i-cure.html)
Lehet, hogy tényleg tartasz valamin.
A környezeti viszonyok vagy akár egyes ételek szerepet játszhatnak ezekben a halakban fennálló körülmények között, ha ez közönséges csótány.
Nektek majdnem igazatok volt. Most olvastam egy cikket, ahol egy tudós pigmenthiányként magyarázza ezt az esetet.
Egy válasz:
Kenji
2016-11-24 22:53:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nos, úgy tűnik, hogy a rejtély megoldódott: egy guaninhiányos gyakori csótány miatt más színűek, ahogy ez az ökológus (svédül) kifejtette.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...