Kérdés:
Milyen jó módszerekkel lehet előre jelezni a bejövő időjárást a hegy szélszéléről?
Charlie Brumbaugh
2016-08-24 07:08:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nagyon sok hegymászási útvonal halad felfelé egy hegy szélirányú oldalán. Mint a CMC útvonal Mt. Moran a tetonokban vagy a Gooseneck-gleccser útvonala a Gannet-csúcson.

Az ilyen útvonal további veszélye az, hogy az időjárás a széllel szemben felhalmozódhat, láthatatlanul, majd nagyon kevés figyelmeztetéssel begurulhat. . Míg a CMC útvonalon táborozott, a hegy felénél egy zivatar gurult be, talán tízperces figyelmeztetéssel.

Vannak jó módszerek a bejövő időjárás előrejelzésére anélkül, hogy látnák a felhőket?

Ez sokat függhet az adott régiótól. Egyébként általában a szél erősségével és sebességével tudok megmondani (azokban a régiókban, ahol általában járok).
Egyetértett @Roflo-vel. Az időjárás előrejelzése sok tapasztalatot igényel egy adott régióban és sok időjárási megfigyelést. Ezen a környéken, ahol élek, nagyon jól ismerem a hegyeket, és gyakran meg tudom szerezni az időjárást (főleg), de más helyeken rövidre kaptam. A legjobb lenne ellenőrizni az időjárás-előrejelzést, hogy legyen elképzelésünk arról, hogy mi következik, és szemmel tartani, de a körülnézésből kitalálni csak nem biztos, hogy olyan biztonságos.
Kettő válaszokat:
Tullochgorum
2016-09-01 06:59:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem hiszem, hogy erre lenne egyetlen pat válasz sem - az időjárási szokások régiónként és évszakonként nagyban változhatnak. Csak néhány észszerű megközelítést tudok javasolni:

  1. Mászás előtt ellenőrizze az időjárás-előrejelzést, mászáskor pedig telefonján vagy zsebrádióján, ha van recepciója. Az Egyesült Államokban használhat időjárási rádiót is.
  2. Kérdezze meg a helyieket és a rangereket a helyi mintákról és arról, hogy milyen jelekre kell figyelni. Például a Nyugati-Alpokban a helyi idegenvezetők nagyon konkrét tanácsokat adtak nekem a délutáni zivatarok figyelmeztető jeleiről egy adott tartományban, az év egy adott szakaszában.
  3. Vigyél magasságmérőt, és figyelj a hirtelen nyomásesésekre.
  4. Figyelj oda olyan nyilvánvaló jelekre, mint a szél támasza, az alacsonyabb felhőmennyezet vagy a gyorsan fejlődő gomoly-képződmények.
A mobiltelefon vagy a kis időjárási rádió előzetes ellenőrzése mellett figyelmeztetni fogja Önt, feltéve, hogy van szolgáltatás / akkumulátor, és a rádió esetében jelentést kell készítenie az adott területről. Összességében ez egy nehéz probléma, és sok világítási sztrájk hasonló megközelítésekben előfordultak olyan helyeken, mint a Grand Tetons.
@Glenn - a rádió jó ötlet - hozzáadom a válaszhoz. Elképzelhető, hogy nagyobb valószínűséggel lesz vétele, mint a mobiltelefon.
Noha előfordulhat, hogy a szokásos AM / FM-ről beszámolok, kifejezetten az időjárási rádióról beszéltem: https://en.wikipedia.org/wiki/Weather_radio
Niqql
2016-09-01 13:42:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igaz, hogy ez mindig attól a területtől függ, ahol tartózkodik. De valami, ami mindig azt jelzi, hogy zivatar jön, az, hogy a madár nagyon közel repül a földhöz. Ha vannak olyan madarak a hegyen, ahová fel akar mászni, figyelnie kell őket. Ha kevesebb, mint 100 m (gondolom, 300 ft?) A talaj felett van, akkor valószínűleg elindul lefelé. Tapasztalatom szerint ez akár két órával a mennydörgés megkezdése előtt figyelmeztet.

Igaz ez? Van-e referenciád? Nagyon érdekesnek hangzik, de kissé szkeptikus vagyok
Igen, ez az. Én Németországból érkeztem, így csak német referenciákat kaptam. De gugliztam egy kicsit, és megkaptam [ezt] (http://www.nc-mag.com/2012/07/animals-as-weathermen.html). Nem sok, de itt Németországban a Google kiszűri a nagy angol hivatkozásokat, és helyette németet tesz
bár hiszem, hogy van ebben némi igazság, a megjegyzésben szereplő forrás a Természet mítoszai feliratú, és ezt is tartalmazza .....: Van egy módszer, amelyet a cowboyok mondanak az időjárásról. Megfigyelik a ló farkát. Ha a farok száraz - az idő tiszta, ha a farok nedves - esik az eső, ha a farok fehér - havazik eltűnt - van egy hurrikánHa a ló elment - ott tornádó!


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...