Kérdés:
A piócák a fák zsákmányára esnek?
WW.
2015-04-13 07:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Piókák hullanak a fákról a gyanútlan túrázókra?

Vagy csak a földön laknak és az elhaladó lábakhoz / csizmákhoz kapcsolódnak?

Azért kérdezem, hogy valahogy a térd fölött a lábamra kaptam, miközben biciklivel kerékpárúton haladtam. Nem sikerült kideríteni, hogy került oda.
Úgy veszem észre, hogy Ausztráliából származik, a te esetedben nem lennék meglepve, ha az odalent piócák szárnyakkal lennének és apró madarakat ragadoznának.
Vigyázni kell a cseppmedvékre is. Ezért vannak először a fák a fákon.
Nem kellett volna elolvasnom a válaszokat. Rémálmok + 1
öt válaszokat:
Tim B
2015-04-13 15:50:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez valóban attól függ, hogy a világ melyik részén tartózkodik.

Vannak piócák Ausztráliában, amelyek nedves aljnövényzetben (lepkék, növények stb.) élnek az ösvények mellett. Amikor bármi ehető elmegy mellette, megfogják és elkezdik az etetést. Észre sem veszi őket, amíg le nem esnek és meg nem kezdődik a vérzés (mivel véralvadásgátlót és zsibbadásgátlót injektálnak).

Ezt magam is tapasztaltam, gyakori volt, amikor kirándultunk esőerdő, hogy több pióca legyen rajtunk, mire befejezzük a túrát, és nem is sejtheti, hogy ott vannak, amíg fel nem tekeri a nadrágját.

Tapasztalatom szerint mégsem esnek le rád, bokrokban várnak az ösvény mellett, és megragadják, amikor elmész. Ezért kapja őket általában a lábára, és sehol máshol.

Eyal
2015-04-13 15:14:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igen, piócák a föld felett, fákon élhetnek, és a zsákmányukra eshetnek. Láttam, hogy ez Nepálban túrázás közben történt.

A piócák, amelyekről a @ShemSeger beszél, vízi piócák, de a piócák közé tartozik a haemadipsidae család is, amelyek őrölt piócák. Csodálatos dolgokat fognak elérni, hogy elérhessenek téged, beleértve (de nem korlátozódva rá) a felülről történő rád esést.

Freaky, örülök, hogy nincsenek Kanadában. Repülő piócák ...
Van valamilyen forrásod a "felülről rád eső" részre? Ugyanezt mondják például a kullancsokról is, de ott csak egy városi mítosz létezik ...
ShemSeger
2015-04-13 08:38:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A piócák álló vízben úsznak, nem fákban élnek, és nem a földön laknak. A csupasz bőrhöz kötődnek, észre sem veszi, hogy csinálják. Legutóbb pióca retesz volt rajtam, csak azon az éjszakán találtam, amikor lefeküdtem, és azt tapasztaltam, hogy leginkább a lábujjamhoz van kötve, amikor a zoknimat vettem a hálózsákomba. (ez csak egy kicsi volt, valahogy nem vettem észre, amikor felhúztam a zoknimat, miután kijöttem a vízből).

Azt hiszem, amire gondolsz, talán nem piócák, hanem kullancsok . A kullancsok felkapaszkodnak a magas fűre vagy cserjére, és hosszú karjaikkal a levegőben lógnak, és csak arra várnak, hogy valami elsétáljon, amelyen megragadhatják. Ezután felmásznak a testeden, és vagy az inged alá mennek, és a hátadhoz csatlakoznak (az egyetlen hely, ahol valaha is hozzám ragaszkodtak), vagy felmásznak a nyakadig, vagy a hajadba kerülnek, és megfogják a fejbőrödre. Lehet, hogy észreveszi, hogy mászkálnak rajtad, de általában akkor találja meg őket, ha már fel vannak kötve. Ahhoz, hogy levegye őket, csak annyit kell tennie, hogy jól megtartja testét, finoman megrángatja őket - éppen annyit, hogy felemelje a bőrét oda, ahol valóban érezheti, hogy magára húzza -, majd ott fogja, akkor végül elveszítik a fogásukat és lejönnek. Ne próbáld letépni őket, csak fogd meg és várd meg, amíg elengedik őket. Ha letéped őket, akkor kitépheted a testüket a benned elhelyezkedő fejből, amely valószínűleg megfertőződik, én pedig nem tudjon rólad, de az a gondolat, hogy egy levágott fejet ragaszkodjak a bőröm alá, eléggé elnagyít.

Póréhagyma:

enter image description here

Kullancs:

enter image description here

Válaszom nyilvánvalóan csak Észak-Amerikára vonatkozik, a világ más részein nyilvánvalóan vannak piócafajok, amelyek vadászni fognak és megtámadnak a bokrok közül.
@ShemSeger Levadászni és ragaszkodni. Ez kissé fokozódott: D
Az @ShemSeger kullancsok a test foltjaira tapadnak, ahol a bőr elég puha ahhoz, hogy behatolhassanak rajta. Leginkább a könyök és a térd belső részén voltak, de egyszer a nyakamon is.
Ricketyship
2015-04-17 10:27:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saját tapasztalatom az indiai nyugati Ghatokban:

  1. álló vízben találtam őket.
  2. A földön laknak zsákmányra vadászva.
  3. Fára mászhatnak ugatva és kereshetik az állatok hőjelét.
  4. Csak jelentős nedvességtartalmú régiókban találhatók.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK : Nem hiszem, hogy ez a világ bármely régiójára jellemző. Amíg van egy nedves foltjuk, ahol lakni tudnak, addig körül vannak. Sokat nem ártanak. Két vegyszert használnak: véralvadásgátlót (hirudin. Bizonyított és jól dokumentált), hogy megakadályozzák a vér eltömődését, és helyi érzéstelenítést (még nem bizonyítottan), hogy megakadályozzák a harapásuk érzését (Néhányan morfiumot is javasolnak). Tehát alapvetően ragaszkodnak hozzád, megharapják a vegyszereket a helyükön, és ott ülnek nyitva a szájukat, miközben a véred belé csöpög: P. Inkább kellemetlenséget okoznak. És igen, kissé giccsesek, és furcsán érzik őket.

A pióca harapásaim száma: Legalább ezer a dátumig: D

Soha nem gondoltam volna, mit beszélt a "További információk" +1 alatt. Van olyan forrás, ahonnan szerezte ezt az információt? Köszönöm és örülök, hogy újra találkozunk.
@WedaPashi Itt jó uram: https://wiki.uiowa.edu/display/protocols/Leech+Therapy+-+Anticoagulation+Protocols
Kenneth Stevenson
2018-06-18 01:44:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igen, megtörténhet. Kirándultam az Amazonasba annak idején és után, amikor a folyó felemelkedik és az esőerdőt tóvá változtatja. A víz újraközlése után a tengeri állatok elakadnak a fák medencéiben. Amikor végigsétálsz a dzsungelben, érzékelik / érzik a tested hőjét, és gyanútlan zsákmányként kidőlnek a fák közül.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...