Kérdés:
Van olyan merülés a Földközi-tengeren, mint a Vörös-tenger?
GlennG
2018-09-20 21:00:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nagyszerű dolgokat hallottál a Vörös-tengeren való búvárkodásról. Egyiptom azonban nem a legstabilabb és leglátogathatatlanabb hely.

Melyek a merülés alternatív helyei a Földközi-tenger európai oldalán, ahol hasonló merülési tapasztalatok vannak?

Csinos halakra gondolok, bőséges élet és jó láthatóság. Merültek el Franciaországban és Spanyolországban, ahol ezek rendben vannak, de nem az a csodálatos színes élmény, amely állítólag a Vörös-tenger. Ja és roncsok. Mindannyian szeretjük a roncsokban való búvárkodást, különösen az életben.


Van valakinek javaslata a csinos halakra a Med-ben?


Nem sok válasz; kibővíthetnénk ezt a kérdést:
Hol van a Földközi-tenger „legszebb” helye a merüléshez sok halakkal és érdekes látnivalókkal? Jobb nyugaton vagy keleten, délen vagy északon?

A Vörös-tenger nemcsak Egyiptommal határos. Közvetlenül a fejem tetején, anélkül, hogy térképet néznék, ott van legalább Izrael, Jordánia és Szaúd-Arábia. Homályosan emlékszem, hogy például az Aqaba közelében történt merülés látványosnak tűnik, bár nem vagyok búvár, és nem emlékszem a forrásra.
Sok búvár továbbra is Egyiptomba megy - a legtöbben kirepülnek, a szállodába utaznak, és csak merülés céljából hagyják. Ha jó mediterrán merülési helyet szeretne, bár nagyszerű dolgokat hallottam a Málta melletti merülésről.
Egyiptom nagy ország, nem minden régió igazán veszélyes. Személy szerint jelenleg nem haboznék egy olyan turisztikai területen tartózkodni, mint Sharm el Sheik, amely a világ egyik legjobb búvárhelye. Amit elkerülnék, az a kíséret nélküli buszos túra az északi Sínai-félszigetre. Ha fél a terrortámadásoktól, kerülnie kell olyan helyeket is, mint London, Párizs, Berlin és Barcelona.
Ez nem feltételezhetően politikai vita. A biztonságtól megtisztított emberek azonban nem mehetnek el bizonyos helyekre, Egyiptom és más Közel-Kelet megyék szerepelnek abban az elkerülhető / blokkolt listában. Az európai országok nem. Sokkal könnyebb eljutni az európai országokba - nem is beszélve a telefon- és adat vessző olcsóbbá tételéről.
Kettő válaszokat:
Erik
2018-10-12 18:50:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Málta, pontosabban Gozo, egy kis sziget, közvetlenül a fősziget mellett, az EU-ban nagyon kedvelt úti cél a búvárok számára. Barátjaim rendszeresen járnak oda.

Ha azt akarjuk, hogy ez a kérdés ne maradjon le a "véleményalapú" kalapácsról, akkor több információt kell megadnia, mint a "kedvelt" és a rendszeresen oda látogató barátok. Mi teszi kivételes helyszíné, hogyan viszonyul a Vörös-tengerhez, bármi más is releváns a búvárkodás szempontjából (nem búvár). Kérem, csak próbálja meg pontosítani.
Málta nagyszerű célpont (eltekintve attól, hogy baleset esetén büntetőjogi felelősségbiztosításra van szüksége - [link] (https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-sussex-35350295). Azonban nem vagyok biztos benne, hogy a halak olyan bőségesek vagy „csinosak”, mint a Vörös-tenger? Ennek ellenére előnye van néhány roncsnak, amelyen merülni lehet.
TheWildHealer
2019-06-11 20:26:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A francia riviérán található Port Cors 1963 óta nemzeti természetvédelmi park. A Gabinière arról ismert, hogy a mediterránea egyik legjobb merülési helye. Talál itt csoportosítókat, barracudákat, közönséges dentexeket és aranyozott fejű keszegeket. Ha nagy szerencséd van, láthatsz néhány seriolát és napfényt.

A helyszínek olyan jót tesznek, hogy a halak etetésére vonatkozó tiltás vad állapotba sodorta őket, miközben a búvárok szinte napi jelenléte miatt a legnagyobb halak a búvárokat más békés halaknak tekintik. Nem úsznak meg téged látva, de igen, ha tényleg túl közel kerülsz (50 cm és egy méter).Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...