Kérdés:
Normális, hogy a kettős bőrű sátor kis esőben szivárog?
hippietrail
2012-08-12 16:05:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Körülbelül egy évvel ezelőtt kaptam egy háromszemélyes kettős bőrű sátrat. Majdnem új, de valószínűleg gyári második.

("Vango" készítette, és azt hiszem, ez "elutasítás" lehet, mert a négy fickó kötelének egyike nincs rögzítve a sátorhoz, és úgy néz ki, mintha nem lett volna nem szakad le, de soha nem volt rögzítve.)

Különben is, ez egy nagyszerű sátor, és füves területen használtam, megfelelően rögzítve, meglehetősen erős esőben, 3 emberrel és minimális nedvességtartalmú csomagokkal.

De most vadul táborozok a tengerparton, és a víz kétszer is bejutott a sátorba, mindig az egyik sarokból.

Amikor először állítottam fel a tengerparton, inkább hogy megpróbáljam használni a csapokat, a belső és a külső bőr között sziklákkal lemértem. (A szokásos csapok nem elég nagyok a száraz homokhoz és szeles körülményekhez, és lusta voltam, hogy csapok helyett homokkal töltött műanyag palackokat használjak.)

Egy másik tényező, hogy a homok egy kicsit lejtőn, így hátul ástam egy kicsit, és ezt a homokot használtam az elülső rész felépítéséhez, így a terület lapos lett, de hátulja kissé olyan, mint egy árok, és ez sem tökéletes a sátor számára. Néhány sarok kissé a sík részen kívül található, és a héjak közötti sziklák kissé lefelé csúszhatnak, különösen, ha némi eső, szél vagy mindkettő van.

Amikor hozzáadtam a sátorfákat és a srác köteleket első vihar, mert nem voltak túl mélyek, egy kicsit ástam, hogy a csapok jobban tartsanak, egy sziklát tettem a tetejére, hogy lemérjem őket, és letakartam egy halom csomagolt homokkal. Bizonyos helyeken én is felhalmoztam egy kis homokot a sátor falának alsó szélén.

  • Vajon a héjak közötti sziklák okozták-e az esőt a sarkokban?
  • Vagy esetleg a tökéletlen beilleszkedik a kiásott lejtőmbe?
  • Vagy esetleg homok halmozódik a hajlamos falakon? (nem sok)
  • Vagy ezek a tényezők általában nem jelentenek problémát, így a lehetséges gyártási hibákra utalnak?
  • Vagy talán a Vango ismert, hogy a sátrak alacsonyabb márkája?

Vannak-e általános "javaslatok és tilalmak" a kettős bőrű sátrak, felugró sátrak vagy sátrak lejtős homokon történő felállításához?

Négy válaszokat:
BMitch
2012-08-12 17:20:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem ismerem a konkrét sátradat, de általában nem blokkolod a szellőzést egy dupla falú sátorban. A külső esőrepülő páralecsapódást fog gyűjteni a saját légzéséből, és a sátornak lélegeznie kell, hogy csökkentse azt. néha akkor is, amikor megteszik. Ehhez rengeteg termék található, köztük a McNett Seam Grip (nincs tagság):

enter image description here

Ó, nem akadályozom a szellőztetést, de egy kicsit megbolygattam, úgyhogy azt hiszem, mégiscsak kissé zavaró a kérdésem. De köszönöm a varratok lezárásával kapcsolatos tippet - Nem tudtam, hogy a gyárból nem biztos, hogy elég jól vannak lezárva.
Danubian Sailor
2013-06-26 00:52:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A sátrakról általában egy dolog van (nos, legalábbis nem ismerek kivételt) - abszolút nem vízállóak ! A külső rész egyszerűen átitatja a vizet, és levezeti a földre. De ha hozzáér - eső van bent. Pont olyan, mint az alulról megérinteni az ernyő felületét.

Tehát egy dolgot nagyon komolyan kell venni, ha sátorban készül az esőre - a sátor külső és belső rétege nem érhet . Ha van egyrétegű sátorod, semmi sem érheti a külső réteget is! A sátor valójában csak egy nagy ernyő.

Kétrétegű sátraknál a belső réteget esetleg lazává kell tenni, míg a külső rétegnek szorosnak kell lennie.

Ez nem mondható el elég egyértelműen, ** a belső és a külső sátor soha nem érintkezhet **. Az ok egyszerű, sok vízgőzt termel a sátor belsejében, teljesen élhetetlen lenne, ha a belső sátor nem lenne lélegző. Tehát az történik, hogy a külső sátoron belül és kívül egyaránt megfogja a vizet, és az egyszerű lefut a földre. Ha a belső sátor megérinti a külső sátrat, akkor víz szivárog a belső sátorba.
A sátram * külsején használt szövet * "vízálló" (ó 3000 mm), így nem szívja fel a vizet. Esős ​​körülmények között azonban a belső rész mindig nedves lesz a páralecsapódástól, így a nettó hatás ugyanaz: nem szabad, hogy a belső (nem vízálló) megérintse.
berry120
2012-08-12 21:18:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A homok eredendően trükkösebb környezet lesz a sikeres táborozáshoz, azt elképzelném, mivel jól megtartja a nedvességet, és nem olyan szilárd, mint a föld. el tudná képzelni, hogy még egy kis homok is a sátor falaira rakódhat, ez lehet az első dolog, amit megpróbálok eltüntetni. Ha a homok nedves (vagy nedves lesz), akkor valójában nedves szilárd anyag nyomja a sátrat, ebben az esetben nagy valószínűséggel kis mennyiségben jut át ​​a víz.

Igen, megpróbáltam eltüntetni a homokot a külső falakon, és ma este ismét eshet az eső, így értesítem, hogy megy. Most azonban több műanyag palack van homokkal feltöltve a belső padló szélén.
Roddy
2013-06-25 00:27:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az előugró sátrakat „fesztivál” sátraknak is nevezik, és gyakran egyszer használatos eldobható tárgyaknak tekintik!

Shroptshire Star: Az önkéntesek kitakarítják az V fesztivál törmelékeit - képek

de a piac „felugró” vége az, ahol az anyagok és a kivitelezés nagy valószínűséggel csökkennek.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...