Kérdés:
Hogyan segíthetek a madaraknak abban, hogy tudják, hogyan etessenek az etetőkből?
deskJob
2018-07-02 06:24:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Malajziában, abban az országban, ahonnan származom, szinte senki nem rak madáretetőt. Most vettem egy madáretetőt a tengerentúlról, de úgy tűnik, hogy a madarak nem tudják, mi az etető, mivel lehet, hogy még soha nem láttak ilyet.

Hogyan ösztönözhetem őket arra, hogy tudják megenni az etetőket?

Az adagolóm csőadagoló (azt hiszem, annyira új vagyok ebben).

Bird feeder lighter version

A kertem pedig kb. 11 ft / 6ft, amint látható:

Lighter version of lawn picture

Az idő, a tiszta ételek és a víz mind segítenek - mindaddig, amíg a benne lévő étel tápláló, addig jönnek és táplálkoznak. Ügyeljen arra, hogy csak az Ön éghajlatának és az aktuális évszaknak megfelelő takarmányt használjon.
@Aravona Nem értik, mi az a feeder. Valószínűleg még soha nem láttak ilyet.
Talán a kérdéses madáretető képe segítene - a madarak vándorolnak, kicsi az esélye annak, hogy egy egész országban egyetlen madár sem látja az embert, ezért volt az első szavam az idő, de anélkül, hogy láttam volna a használt madáretetőt ez félreérthető, ha azt akarja, hogy a madarak könnyen etessenek [madártáblát] építeni (https://www.google.co.uk/search?q=bird+table&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiU2-CLkoDcAhVRfMAKHQiUBGYQ_AUICygC&bi 974).
Az @Aravona megjegyzései mellett az etető helye is befolyásolhatja a madarak használatát. Ha biztonságos leszállásnak és pihenésnek tűnik, akkor meg is fogják. Akkor kipróbálják az ételt, és boldogok lesznek. P.S. Aravona Azt javaslom, hogy megalapozza a remek választ ezekben a megjegyzésekben, tegye közzé.
Igazságos - de valójában sok mindent leírok itt: https://outdoors.stackexchange.com/a/8589/3313
@Aravona teszi ebből dupot? Ha nem, itt válaszában hivatkozhat másik bejegyzésére.
Igen, odakint van, és ez teszi annyira lenyűgözővé! A szabadban élő emberek ezen csoportjának együttes értelme és kreativitása biztosan megoldhatja ezt a problémát!
@Aravona Frissítettem a kérdést.
Ez ellentmondásos, de rengeteg anekdotikus bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy a madarak nem szeretik a bizonyos vegyi szagokat, ezért akár egy évig sem fogják megérinteni az újabb etetőket és fészekdobozokat, amíg az elem „viharvert” nem lesz. Mivel úgy tűnik, hogy az adagolója műanyag csővel rendelkezik, könnyen előfordulhatnak rajta gyártási maradványok. Ezek idővel elhalványulnak, ahogy a nap, a szél és az eső lebontja őket, és elmossa őket. Végül a finom magok szaga erőteljesebb lesz, mint a yucky kőolaj kéttermék.
@deskjob - bár a képből meglehetősen jól tudjuk azonosítani azt az adagolót, mindkét kép jobban segítene minket, ha kicsit kicsinyítjük, így láthatjuk az egész adagolót és az egész kertet, beleértve azt is, hogy mi áll a fákon / falakon stb.
@Sue Persze! Az utóbbi időben mégis elfoglalt vagyok.
És ezek nem köles, ezek valójában gyártott sárgás tekercsek ... A legolcsóbb, amit kaphattam, valószínűleg ezért figyelmen kívül hagyják a madarak. Már egy ideje kézzel etettem néhány helyi madárvilágot, és megpróbáltam ezt bemutatni nekik, de ők nem hajlandóak rá. Még a mókusok és a hangyák is visszautasítják. Van néhány verebem, hogy bevegyek néhány falatot, de úgy tűnik, ez a sok.
Egy válasz:
Sue Saddest Farewell TGO GL
2018-07-03 00:17:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Malajziában 781 madárfaj van, de a legtöbb nem etetőorientált, ami megmagyarázná, miért nem helyeznek el sok etetőt az Ön területén. Vannak azonban olyanok, akik valószínűleg etetőket láttak utazásaik során. Az etetők és ételek típusai és elhelyezkedése elhozza neked! Miután létrehozott egy csoportot az etetőjében, az udvara lesz a kedvenc helye, és további adagolókat kell rendelnie!

A A madáretetők vonzereje a kertben élő madarak számára, Malajziában, amely 15 helyi fajt vizsgált, ötöt vonzottak a legjobban a madáretetők. Ők voltak a szarka Robin (Copsychus saularis), a sárga szellőzésű Bulbul (Pycnonotus goiavier), az eurázsiai fa veréb (Passer montanus), a barna csipet (Lanius cristatus), a feketeszakállú Oriole (Oriolus chinensis), a Szarka Robin (Copsychus saularis).

Ha van ilyen, úgy tűnik, hogy Önnek van a legnagyobb esélye a sikerre. Mások valószínűleg eljönnek, de az étkezési szokásoknak ezekhez való igazítása ezt a sikerélményt nyújtja kezdőként!

Kutassa ki, hogy a madarak milyen típusú ételeket szeretnek leginkább. Számos forrás szerint e madarak malajziai változata magokat, gyümölcsöket és rovarokat fogyaszt. Előnyös magja a köles, amely sokféle színben és méretben kapható. Valójában úgy tűnik, hogy ez van az adagolójában, bár nem tudom pontosan megmondani. Ha igen, ez kiváló! Szeretik a kuacit, amely hasonló a napraforgómaghoz, de ez nem az első választásuk, mint ugyanannak a madárnak az amerikai és az európai változatánál. Mindkettőt tartalmazó magkeverék jó út. Kedvenc gyümölcsük a papaya, a fehérje számára pedig a lisztférgeket kedvelik. Ez jó alap étrendet mutat. (Ez egy malajziai eladó. Nincs kapcsolatom, csak ez volt a legjobb módja annak, hogy mindent egy helyen mutasson meg.)

Ez az oldal jó listát tartalmaz. Vásároljon ömlesztve, mert ha madarai megtelepedtek, a folyamatos táplálék megtartja őket!

  • Próbáljon a madarak igényeihez igazodó etetőket választani. Több fajtát is meg kell próbálnia. Töltse meg őket magokkal. Ugyanakkor az adagoló körül sok földet szórjon a földre. Ha vannak növényei vagy bokrai, tegye az adagolót a közelükbe, és szórja meg ugyanazt az ételt bennük, alattuk és körülöttük. Sok madár először félénk vagy fél, és nem tudja, milyen ragadozók vannak a környéken. Inkább a bokrokban esznek, amíg biztonságban érzik magukat az udvaron. Bármilyen gyep, udvar vagy terasz is van, szórja meg ugyanazokat a magokat mindenfelé. A cél az, hogy a madarakat az udvarra vonzza, majd győződjön meg arról, hogy amikor megtalálják az etetőt, mi benne van, ugyanolyan íze lesz.
  • Az etetők közelében lévő víz nagyon fontos. Használhat madárfürdőt vagy edényt, legfeljebb 2 hüvelyknél.
  • Legyen türelmes, és próbáljon nem csüggedni. A madarak gyakran két hétig vagy annál tovább tartanak egy új etető felismerésére. Még az etetőkhöz szokott madarak is eltartanak egy ideig, amíg megkedvelik az újat. 15 etetőnk van, és ha hozzáadunk egyet, akkor is, ha az azonos méretű, alakú és ugyanazzal az élelemmel van tele, néhány napig figyelmen kívül hagyják.
  • Néhány madár őrölt etető és nyert Soha nem tölt sok időt az etetőn. Leginkább a nagyobb madarakról van szó, mert a testük túl kínos ahhoz, hogy az etetőn állva megragadják az ételt. Bár továbbra is lógni fognak, mert a földön eteti őket. Ez a forrás szerint egyes madarak a földre helyezett etetőket kedvelik. Az elmélet szerint egyesek kényelmesebbek helyben, mint a szélben fújó adagolókon.

Sokkal több kiváló részletes információ található ebben a kérdésben és válaszban, amely már megtalálható az oldalunkon.

Jó kiegészítő források:
A madarak etetésének alapjai
Hogyan találják meg a madarak az etetőt?
Új madáretetők felakasztása
Malajziai madárfórum

The Malaysian Times

Sue, frissítettem a kérdést. Figyelembe veszem a válaszát, köszönöm szépen!
Köszönöm. Ez nagyon hasznos volt! A Kuaci a kínai – angol átírás, amely „magot” jelent, hehe.
Csak egy adagolóm van. Remélhetőleg hamarosan madárfürdőt kapok. Köszönöm a választ.
Örömöm! Kérjük, gyere vissza, és tudassa velünk, hogy megy !.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...