Kérdés:
Első emelkedők: Edward Whymper
Wills
2015-03-04 01:12:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Edward Whymper leginkább a Matterhorn 150 évvel ezelőtti hatalmas emelkedéséről ismert. A versenyről elolvashatja J.A. Carrel és a csúcsra vezető út megküzdése a híres Scrambles az Alpok között című könyvben. Egyébként valóban egy szép könyv, mert Whymper fából készült metszeteket készített a megélhetésért, ezért rengeteg gyönyörű kép található a Whymper által készített könyvben!

enter image description here

Itt egy hegyek listája Azt olvastam, hogy Whymper volt az első hegymászó:

  • Chimborazo
  • Cotopaxi
  • Antisana
  • Pichincha
  • Cayambe
  • Sincholagua

Van még vulkán Ecuadorban, akit ő mászott meg először? Először a kanadai Sziklás-hegységre tett utazásai során is csúcstalálkozó volt?

Szeretne egy teljes listát vagy még több infót / linket szerezni ehhez a nagyszerű hegymászóhoz.

Egy válasz:
furtive
2015-03-07 07:20:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mt. A Whymper -t a Kootenay Nemzeti Parkban (Brit Kolumbia) 1901-ben először egy Edward Whymper által vezetett párt vette fel. Először feljutott a gyönyörű Stanley Peak -re is, amely ugyanarról a névről kapta a nevét. Stanley, mint a Stanley Kupa, és az autópálya túloldalán található a Mt. Nyafogás.

Honnan tudom ezt? 44 km-re lakom mindkét hegytől :-)


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...