Kérdés:
Lehet-e berakni kajakot a vízbe Berlinben, és tavakon és folyókon keresztül eljutni a Balti-tengerig?
IanB
2014-09-17 23:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egy térképet nézve lehetségesnek tűnik a kajakozás Berlintől a Balti-tengerig minimális portékával. Tudja valaki, hogy ez lehetséges-e, vagy vannak-e információforrások?

mit értesz minimális portage alatt? Ha nincs lehetőség a-ból b-be haladni, akkor A-ból B-be kell portálnia, ami így a minimum.
A Havel és az Oder folyókat csatorna köti össze. Azt is tudom, hogy a nagyszüleim az 1920-as és 1930-as években rendszeresen csinálták egy kis csónakban.
Kettő válaszokat:
Thomas Stets
2014-09-19 10:43:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Baltic kifejezés alatt a Balti-tengert vagy a balti államokat érted?

Számos lehetséges útvonal áll rendelkezésre Berlintől a Balti-tengerig. Ha tud németül, akkor itt van néhány információ: http://forum.kanu.de/showthread.php?t=2310

Frissítés

Itt található a vonatkozó részek fordítása:

Vannak útvonalak Berlinből a Batic-tengerbe portálás nélkül: Vagy kövesse a Spree-t kelet felé, és az Oder-Spree-n keresztül. Csatorna az Oderába (amely a Balti-tengerbe folyik), vagy északra a Havel felett, és az Oder-Havel-csatorna / Finow-csatorna felett is az Oderáig. Itt kell pancsolnia az "Oderbruch" -on ( https://en.wikipedia.org/wiki/Oderbruch), egy szép, magányos, természetes mocsárvidéken a Lengyelország határán.

A harmadik és leghosszabb változat a Havel, ill. Az Elde-Müritz-vízi út, az Elbe és az Elbe-Lübeck-csatorna a Trave-be.

A kezdőknek meg kell állniuk Stettinnél, mielőtt elérnék az Oderhaffot. A Haffot és a Balti-tenger felé vezető utat csak tapasztalt tengeri kajakosok próbálhatják meg. Ugyanez vonatkozik a lübecki Trave-re, a "Lübecker Bucht" végére. Jobb itt állni Lübeckben

Szia Thomas; kérdéséhez kommentként teheti fel (legalább akkor, ha megvan a szükséges hírneve). Valóban segít, ha összefoglalná a releváns információkat a válaszához mellékelt linken.
Köszönöm, Thomas. Valamiért nem kaptam értesítést arról, hogy válaszoltál a kérdésemre, és csak most látom az adataidat. A német nyelvem nem nagyszerű, de jobban el tudom olvasni, mint ahogy beszélem, és meg kell értenem az általad közzétett fórum linkjét. Egyébként a Balti-tengerre gondoltam.
DudeOnRock
2014-09-23 04:57:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Még nem tettem meg ezt a konkrét utat, de Bremenből a Weser folyó mentén fekvő Bremerhavenbe mentem, és arra gondoltam, hogy összecsengek azzal, amit az utazás során tanultam, és amely az utazási útvonalára vonatkozhat.

  1. Ügyeljen arra, hogy előre tanulmányozza az árapálytáblákat. Minél közelebb kerül a tengerhez, annál inkább meg kell küzdenie az árapályokkal, amelyek Németországban meglehetősen szélsőségesek. Ha bejön az árapály, akkor lehet, hogy pár óráig nem tudsz előre haladni, még akkor sem, ha mérföldekre van még a Balti-tengertől.

  2. Néhány e folyók és csatornák egy része hatalmas konténerszállító hajókkal rendelkezik, amelyek képesek elég sok vizet kiszorítani. Ha áthúzol valahova, ahol nincs úszó dokk, győződjön meg arról, hogy kajakja nincs a víz közelében, különben visszajöhet, és eltűnt!

  3. Készüljön fel néhány meglepett pillantásra, főleg a főútvonalakon!

Bréma nem a Balti-tengernél található, ahol elhanyagolható az árapály.
Köszönöm a választ DudeOnRock. Ez lehet egy jövőbeli utazás!


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...